Франция получава €4млрд. за ромска интеграция, България едва €34млн.

“Европейското семейство”, в което “големите” непрестанно ни хокат, че не сме интегрирали ромите същевременно ни дава и най-малко средства за програми по ромската интеграция.

Отново ще повторя: Членството ни в ЕС е гео-политически компромис на САЩ и Европа, ние нямаме място в този съюз за това не говорят само ниските ни възможности да се справим със всичките наредби, условия и изисквания, по-високите цени и акцизи и прочее. Най-вече ясно ни го показват самите европейци. Само преди няколко месеца големите медии във Великобритания подеха една българофобска кампания и насаждаха тезата, че предстои вална от милиони българи, които идват да вземат работата на англичаните. Франция и Холандия не ни искат въобще в Шенген и истинската причина за това са именно ромите. Тоест, България беше приета в големия европейски дом, но беше оставена в коридора.

Франция експулсира българските и румънските роми, погазвайки всички ценности и закони, на които уж се основава ЕС. Натовари ги на рейсове и ги изгони от страната. Същевременно като страна-основателка на ЕС те менторски ни заявиха, че ЕС ни отпуска средства, за да ги интегрираме, но ние не се справяме. А вие, как се справихте? Германия как се справи, кажете ни да се научим от Вас, че аз интегрирани роми не съм виждал досега. Но всичкото това укоряване нямаше да е цинично, ако България получаваше поне половината пари, които ЕС отпуска на Франция за ромска интеграция.
Една от най-богатите държави в Европа и ЕС – Франция е получила само за периода 2007-2013г. 4 милиарда €. Румъния – 500 млн. €, а за България общо са предназначени 34 милиона € до 2015г.

И това, ако не е лицемерие! И някои…човеци като г-жа “Йес” ще ми говорят за “европейското семейство”, “нашите партньори”, “европейски ценности” и предимствата от ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *