Франция слага край на стационарните телефони

Франция слага край на стационарните телефони .Френският телекомуникационен оператор „Оранж“ – бившият Франс телеком повече няма да предлага абонаменти за стационарни телефони. Това става 139 години след създаването на първата телефонна мрежа в Париж, съобщава в електронното си издание в.“Паризиен“, цитирано от БТА.

Резултат с изображение за стационарни телефони

Така след няколко години ще бъде необходима специална кутия, за да могат да се правят обаждания от фикс телефон – домашен или в компаниите.

Прекъсването на мрежата обаче няма да се извърши изведнъж, а постепенно, в разстояние на няколко години. Първият етап предвижда след три месеца новите клиенти на „Оранж“ или тези, които сменят адреса си, вече да не могат да ползват класическа фиксирана телефонна линия, като ще им бъде предложена услуга с „бокс“ (кутия), информира manager.bg.

Франция слага край на стационарните телефони .Едва през 2023 г. операторът ще започне постепенно да прекъсва телефонна мрежа в отделни общини. „Ще има улеснени процедури за възрастните хора“, увери пресслужбата на компанията.

В момента 70% от компаниите във Франция ползват такива телефони, така че инвестициите за тях ще бъдат съществени, а може да настъпи и недостиг на оборудване, ако всички едновременно започнат да преминават към новата система. Предимство ще имат големите компании, които поръчват по-големи инсталации, за сметка на малките и средни предприятия.

С повсеместната поява на смартфоните, французите все по-масово се отказват от стационарните телефони у дома. От 2012 г. до днес употребата им е намаляла наполовина.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *