Французите са убедени, че Строс-Кан е жертва на заговор

57% от анкетираните са убедени в това, докато 32 на сто не вярват, че камериерката участва в заговор, а 11% .
Строс-Кан е обвинен в сексуална агресия, опит за изнасилване и задържане от камериерка в хотел. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения той може да получи до 74 години затвор.
Въпреки че отрича обвиненията, Строс-Кан не беше пуснат под гаранция и се намира в затвора „Райкърс“ в Ню Йорк. Управата на затвора е разпоредила той да е под непрекъснато наблюдение за предотвратяване на самоубийство. По данни на Ен Би Си превантивната мярка е поискана от медицински екип. Тя включва проверка на задържания на всеки 15 до 30 минути, както и изискването той да носи затворнически комбинезон и обувки без връзки.
Все още никой не е виждал камериерката, която обвини в сексуално посегателство Доминик Строс-Кан. Американската, френската и британската преса са изпълнени с предположения за самоличността на жертвата. Най-често се споменава името на Нафисату Диало, 33-годишна жена от африкански произход и по-точно от Гвинея, която има 16-годишна дъщеря. Според публикации във френския печат тя живее сама в нюйоркския квартал Бронкс в доста скромно жилище. От около три години работи като камериерка в луксозния хотел „Софител“ в Ню Йорк. Администрацията на хотела определя Нафисату Диало като скромна, дисциплинирана и доста срамежлива жена. Съседите й в Бронкс я описват като доста самотна и затворена в себе си жена. Тя почти не е общувала с никой от квартала, където се е настанила миналата зима.
Коментарите и оценките по отношение на външния й вид са доста различни. Адвокатите на Доминк Строс-Кан твърдят, че в лицето е била „малко привлекателна“. Шофьор на хотела твърди пък, че е „била доста красива, с големи гърди и красиво дупе“. Нафисату Диало разбрала от телевизията името на нейния нападател. Тя въобще не е подозирала, че става въпрос за директора на МВФ Строс-Кан.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *