Хакери са откраднали биткойни на стойност 41 млн. долара от борсата за криптовалути Binance

Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн. долара от борсата за криптовалути Binance, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация, споделена от компанията оператор.Хакери са откраднали биткойни на стойност 41 млн. долара от борсата за криптовалути Binance.

Резултат с изображение за борсата за криптовалути Binance

Общо 7 хил. биткойна са били изтеглени чрез хакерска атака с помощта на различни техники, включително „фишинг, вируси и други атаки“, посочват главният изпълнителен директор на Binance Джао Чанпън.

Хакерите са успели също така да откраднат информация за част от потребителите, като кодове за двуфакторна авторизация, които са необходими за достъп до профилите в Binance.

От дружеството гарантират, че атаката няма да се отрази върху сметките на потребителите, тъй като Binance ще използва своя фонд за обезпечаване, чрез който ще бъдат покрити загубите.

Цената на биткойна се понижи с 4,2 на сто по време на търговията на борсите в Азия, след като новината се появи, като криптовалутата успя по-късно да възстанови част от загубите.

Джао сподели в Twitter, че и други борси за криптовалути, в това число и Coinbase, са блокирали депозитите от адреси, свързани с хакерската атака, информира investor.bg.

От Binance също така предупредиха, че “хакерите може все още да контролират определени потребителски сметки и може да ги използват, за да влияят на цените.”Хакери са откраднали биткойни на стойност 41 млн. долара от борсата за криптовалути Binance.

През 2018 г. бяха откраднати общо 950 млн. долара от борсите за криптовалути и инфраструктурните услуги, като дигитални портфейли, което е с 260% повече спрямо година преди това, показват данни на американската компания CiptherTrace.

Според Джао всички депозити и тегления от борсата ще останат временно блокирани, докато компанията не приключи своя анализ на сигурността, който според него ще отнеме седмица.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *