Хакнатата борса Coincheck ще възстанови 425 млн. долара на ощетените

Японската борса за търговия с криптовалути Coincheck ще възстанови 46,3 млрд. йени (425 млн. долара), които бяха изгубени в петък заради хакерска намеса, съобщи Investing com. 

 

Сумата се равнява на близо 90% от общата стойност на изтрите 58 млрд. йени (533 млн. долара) в дигитална валута NEM. В резултат на хакерската атака платформата беше принудена да спре продажбите и тегленията на валутата в петък, както и търговията с всички криптовалути с изключение на биткойн.

Базираната в Токио компания ще възстановява средства на всички 260 хил. потребители на платформата, които са засегнати от инцидента, информира investor.bg.

В момента се обсъжда периодът на възстановяане на средствата, както и процесът по кандидатстване, посочва се в изявление на Coincheck. За възстановяване на средствата ще бъде използван собствен капитал.

Новината идва, след като вчера президентът на платформата Коичиро Вада направи официално изявление, в което се извини за инцидента и заяви, че може да се наложи компанията да потърси финансова подкрепа.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *