Хванаха и втория заподозрян за убийството на Яна, версиите си противоречат

34-годишният мъж е засечен от служители на „Гранична полиция“ на Аерогара – София на влизане в страната и е арестуван около 10 ч. днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Той е пътувал с редовен полет от Истанбул.  Русинов бе обявен за държавно издирване и срещу него бе издадена Европейска заповед за арест.  По неофициална информация Русинов е имал намерение да се предаде. От МВР засега не потвърждават  и не отричат информацията.
За убийството на Яна Кръстева първо бе арестуван клошарят Пламен Трифонов. Кръстева беше открита мъртва полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била бита и удушена часове след концерт на стадион „Българска армия“ предната нощ.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов очаква след ареста на Николай Русинов да се изяснят много от въпросите
по разследването на убийството на Яна Кръстева.  Пред журналисти в парламента Цветанов каза, че след като е бил задържан на летището в София, заподозреният е бил откаран в СДВР.
Русинов заявил, че ще говори с разследващите, но след като му се осигури адвокат. В момента се установява кога точно е напуснал страната.
Цветанов не коментира дали разследващите са разполагали с информация, че Русинов е щял да пристигне днес на летището или дали е бил заловен случайно.  Надяваме се на един съдебен процес след като приключи разследването, добави министърът.
Вчера директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев заяви, че се очаква съвсем скоро Русинов да бъде арестуван.
Той смята, че убийството е станало по непредпазливост, най-вероятно в стремежа на извършителя да бъде преведено момичето в състояние на контрол, а и да не вика. Но същият експерт мчера беше и категорочен, че Русинов не е напускал страната, а той се оказа в самолет от Истанбул.
Арестуваният Пламен Трифонов и избягалият Николай Русинов по някакъв начин имат някаква връзка, не като приятели, а може би по стечение на обстоятелствата са били по едно и също време на едно и също място, каза още експертът.
По думите му отношението на двамата извършители към жертвата има различна мотивация. Според разследващите Пламен Трифонов и Николай Русинов са задушили Яна, докато са се опитвали да й попречат да вика за помощ. Целта им е била да я изнасилят.
Показания на свидетели сочат, че Яна е останала в заведението „Маймунарника“ до късно в компанията на мъж с раница, отговарящ на описанието на Пламен Трифонов. За последен път тя е била видяна заспала върху една от масите там.
Междувременно във „Фейсбук“ се появи група в подкрепа на Николай Русинов. В нея пишат негови познати и приятели, които го определят като неспособен да извърши такова тежко престъпление. На снимка, публикувана на страницата на групата, се вижда как Русинов носи на ръце малко бебе.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *