Хейг: ЕС се меси прекалено в живота ни

 
Въпреки това правителството обмисля вот за това дали е необходимо предоговаряне на отношенията между страната и ЕС. Това коментира министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг, цитиран от Telegraph.
По думите му не е изключено вбъдеще всяко едно споразумение между ЕС и Великобритания да минава през допитване до гражданите.
В интервю за изданието Хейг посочва, че въпросът за отношенията с ЕС ще бъдат решени най-вероятно с референдум, като той може да се съчетае и със следващите избори.
В идващите седмици правителството ще направи анализ кои решения трябва да се съгласуват с Брюксел и кои ще зависят само от управляващите в страната.
Хейг заяви, че подкрепя членството на Великобритания в ЕС. Желанието ни е по-скоро да имаме правомощията да променяме законодателството, най-вече касаещо бизнеса и социалната област според ситуацията, отколкото това да ни се налага отвън.
Основните проблеми са в нарасващите бюрокрация и регулации. Европа се намесва твърде много в нашето всекидневие, а такова ниво на вмешателство не е необходимо, допълва министърът.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *