Хибридните автомобили се оказват не са толкова екологични

Изследванията на климатичната неправителствена организация разкриват, че трите най-продавани модела отделят между 28 и 89% повече въглероден диоксид, отколкото рекламират марките.

Устройство на хибридни автомобили - Ел Инженеринг ООД – инженерни услуги в енергетиката и строителството

Шофирането на хибридно превозно средство не е толкова екологично, колкото може да звучи, според ново проучване на Европейската федерация за транспорт и околна среда. Изследванията на климатичната неправителствена организация разкриват, че трите най-продавани модела отделят между 28 и 89% повече въглероден диоксид, отколкото рекламират марките. Тези превозни средства съчетават електрически мотор и горивен, съобщават „Евронюз“ и БГНЕС,информира econ.bg.

“Дори когато карат в това, което производителите наричат режим с нулеви емисии, те не го правят. И това е така, защото електрическата мощност, т.е. електрическият мотор на това превозно средство е или твърде малък, или твърде слаб и няма достатъчно мощност. Така че основно, например, мислите, че шофирате в електрически режим с нулеви емисии, но включвате отоплението, включвате светлините или ускорявате и това е! Двигателят е там и вече има емисии на въглероден диоксид “, обяснява директорът на Европейската федерация за транспорт и околна среда, Джулия Полисканова.

Близо 50% от продажбите на Toyota в Европа са хибридни коли - Money.bg
 По тази причина предлагат да спрат да бъдат субсидирани. Освен това те предупреждават, че това ще бъде следващият автомобилен скандал в ЕС след “Дизелгейт” от 2015 г., в който беше разкрито, че производителите фалшифицират реалните емисии на превозните средства.

Но говорител на Европейската асоциация на автомобилните производители обясни пред „Евронюз“, че не вярват, че това ново проучване е достоверно:

Днес около половината от електрическите автомобили по европейските пътища, също имат резервоари за гориво.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *