Холандската енергийна компания Dietsmann N.V с интерес към „Енергоремонт-Холдинг“

Холандската компания енергийна компания Dietsmann N.V преговарят за покупка на акции в българското дружество „Енергоремонт-Холдинг“ АД. Това става ясно от съобщение на дружеството до Българска фондова борса (БФБ). Там се казва, че предстои да се подаде искане до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разрешаване на концентрация между двете дружества.

Холандската компания е един от световните лидери в услугите по експлоатация и поддръжка на съоръжения в нефтената и газовата индустрия, в областта на комуналните услуги и в други промишлени сектори, включително в областта на минното дело. Dietsmann е фокусирана и в рехабилитация и изграждане на енергийните мощности във всички видове централи.

Дейността на „Енергоремонт“ е същата – реконструкция, модернизация, изграждане на енергийни мощности, минна промишленост, транспортна и енергийна инфраструктура, произвежда метални конструкции.

Един от основните акционери в холдинга е „Миления 77“ (33.03%), в която участие имат бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ и депутат от БСП Йордан Костадинов, бившият енергиен министър в правителството на НДСВ Милко Ковачев, дружеството „Стеком 7“ на Владимир Христов и Стилиян Христов, както и синът на Богомил Манчев – Петър Манчев. Други по-големи акционери в холдинга са „Българска енергетика“ (32.09%) на Николай Златев и Николай Райчев, „Нови енергийни и индустриални технологии“ (21.59%) и „Геоприбор“ (10.80%) с основен акционер Теодор Осиковски.

В момента в Dietsmann работят повече от 5000 души по цял свят като компанията присъства в държави от Африка, региона на Каспийско море, Русия и Южна Америка.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *