Хотелитери настаняват безплатно блокираните в Бургас руски туристи

 
Това съобщи председателят на Управителния съвет на СНЦ „Съюз на собствениците” в туристическия комплекс Елена Иванова след приключилото късно снощи извънредно събрание на Съюза.  Хотелиерите гарантират да поемат в техни бази разноските по престоя и обслужването на всеки един турист, докато има яснота кога ще бъдат извозени с полети летовниците и бъде преодоляна кризата на аеропорта.
„Съжаляваме, че търговски спор създаде неудобства за туристите и гостите на българското Черноморие“, заяви Иванова.
От Съюза, който обединява местните хотелиери добавиха, че на всяка цена ще окажат цялата необходима помощ на туристите-заложници на конфликта между туроператорската фирма и националния превозвач. Експерти в туристически бизнес в „Слънчев бряг” посочват, че през тази година резервациите на руски туристи са с повече от 10 на сто в сравнение с миналогодишните.
По последни данни на бранша, 80 процента от руските туристи идват у нас за ваканционни пътувания, три четвърти за почивка на море. 90 на сто от туристите пристигат от Русия със самолет, а всеки втори руски посетител предпочита да отседне в 4 и 5-звездни хотели.
От Съюза съобщиха, че „Слънчев бряг” е на челните места след най-популярните в Русия летни дестинации. По този критерии, „Слънчев бряг” изпреварва курортите в Гърция, Кипър, Черна гора, Хърватска, Египет и др.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *