Хотели под водата

 
Дубай също строи подводен хотел – Water Discus и в момента двата проекта се надпреварват кой ще бъде първи.  Хотелът в Дубай ще има 21 стаи и ще се намира на най-малко на 9 метра под водата в гигантски диск.
В друг диск, над водата, ще има спа център, градина и басейн. На трети диск ще има площадка за кацане на хеликоптери и др. съоръжения. Целият комплекс ще изглежда като космически кораб, кацнал в океана.

Целият хотел ще може да се вдига над водата (в случай на авария или ремонт) и дори да се премести на друго място.

Така ще изглежда стая в Water Discus
В Дубай имаше проекти и за комплекс Хидрополис за 300 млн. долара. Хотелът трябваше да има 250 апартамента. Този проект обаче пропадна заради кризата.
Проектът за Water Discus ще струва между 50 и 120 млн. долара. Той е финансиран от строителната компания от Дубай
Drydocks World и швейцарската брокерска фирма BIG Invest Consult. Дизайнът е на полската Deep Ocean Technology.
Ръководителите на другия проект обаче -Тriton and U.S. Submarines Inc са убедени, че техният проект ще бъде готов първи, в рамките на следващите две години, и че ще бъде по-добър. Те изтъкват, че Дубай е едно от най-лошите възможни места за подводен проект, защото се унищожават океанските видове.
Проектът Poseidon Undersea Resort бе забавен от финансови проблеми и от политически проблеми във Фиджи.
Той ще има 24 стаи, няколко апартамента над водата и плаж. Една седмица там ще ви струва около 15 000 долара на човек.

За тази цена гостът ще се радва и на личен иконом. В курорта ще има още спа център, уроци по гмуркане, 7 бара, 6 ресторанта (един под водата) и игрище за голф.

Стая в Poseidon
За сега 120 000 души са си дали и-мейла в очакване на новини от курорта.  На година ще има места за 7 400 души и собствениците очакват хотелът да бъде запазен за години напред.  Ако не ви се чака, а разполагате с пари, компанията има звено, което строи къщи под водата – може да си купите една такава.  В момента компанията прави риалити шоу за своя бизнес с подводници.
Подводниците са причината за ръста в „подводния“ бизнес. През 1986 година е имало само една туристическа подводница в света, а днес са 40. Обикновено турове с подводници предлагат тропическите острови. Те возят туристи за около час на цена от около 95 долара на човек.
Ултрабогатите обаче не искат да се возят с други хора. За това те искат частни подводници и могат да си закупят такава на цена 1-3 млн. долара.
Греъм Хоукс, собственик на Hawkes Ocean Technology, която е разработила подводници за Ричард Брансън, казва, че в момента работи по това те да станат по-достъпни за гражданите и да се продават за около 200 000 долара.
 

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *