Хърватският финансов регулатор одобри Биткойн фонд

Хърватският финансов регулатор ‘Hanfa’ одобри Биткойн инвестиционен фонд, в който обществеността да инвестира.30 000 българи са без доход.Хърватският финансов регулатор одобри Биткойн фонд.

Биткойн истерията ще промени света на парите - Webcafe.bg

Този фонд е първият регулиран такъв с крипто активи.

 

Само няколко дни преди халвинга на най-голямата криптовалута, хърватският финансов регулатор одобри Passive Digital Asset на Griffon Asset Management. Според източници, запознати с въпроса, регулаторът одобри хърватската HPB да действа като депозитар на фонда,информира cryptodnes.bg.

Хърватският финансов регулатор одобри Биткойн фонд | CryptoDnes.bg

преди 19 часа

Фондът инвестира само в Биткойн, и има първоначален инвестиционен период от 15 дни или докато общите активи достигнат 1,000,000 HRK (~ $ 145,000).

 

Griffon Asset Management ще използва три различни DLT експлоръра, за да изчисли стойността на актива. В отсъждането се казва следното:

 

“Също така достъпът до и отърваването от крипто активи изисква множество ключови подписи, които се съхраняват на различни и сигурни локации, като трансфера на активи не може да се състои без одобрението на компанията и депозитара чрез техните ключове.”

Какво да купуваме - Биткойн или злато? | CryptoDnes.bg

Фондът не таксува въз основа на представянето си. Вместо това, прибира 2.5% такса за менажиране от инвеститори, които напускат фонда преди да изтекат две години от датата на инвестиране. Има и такса от 3.5% за инвеститорите, които напуснат фонда в рамките на година от датата на инвестиране.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *