Цветан Костов напуска „комунистическия“ СДС, Михайлов остана без глас

Колегата му Михаил Михайлов пък е загубил правото си на глас при вземане на решение от партията заради неплатен членски внос, пише „Дневник“.
По думите на Костов от символ на демократичността СДС се е превърнала в партия от комунистически тип, „която търси врага с партиен билет“. Той определи решението си да напусне сините като трудно.
„На първо място обаче е политиката на новото ръководство на партията, ако изобщо може да бъде наречена политика визията му за настоящото и бъдещото развитие на СДС“, посочи депутатът, който е лидер на плевенската структура на СДС.
Костов ще остане в Синята коалиция, защото „всичко друго е подмяна на вота на избирателите“.
Миналия понеделник Националният съвет на десницата отстрани депутатите Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков, защото не подкрепиха номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, издигната от СДС. Веднага след това решението си да се оттегли от партията взе и евродепутатът и бивш нейн лидер Надежда Нейнски.
Дали обаче ще вземе участие в нова партия и конкретно във формирането на такава заедно Мартин Димитров и Надежда Нейнски, той каза: „Един живот, една партия. Няма да участвам в друга партия“.
Главният секретар на СДС Константин Арабаджиев коментира оставката на Костов с това, че всеки има право на собствено мнение и партията ще се съгласи с решението на депутата.
Според Арабаджиев е нормално членове от организации, които подкрепят парламентарната група на Синята коалиция, да напускат.
На въпрос дали ще бъдат изключвани депутати заради отказа им да не внесат новата кандидатурата на СДС за конституционен съдия, Арабаджиев посочи, че Надежда Нейнски и Цветан Костов са спестили по една процедура за изключване.
„Решихме да разглеждаме по-важното – политиката в България и ежедневието на гражданите“, посочи Арабаджиев.
Междувременно стана ясно, че народният представител Михаил Михайлов е загубил правото си на глас при вземане на решения от партията. За да се стигне до изключване от партията обаче трябва да не е плащан членски внос в продължение на една година, като вноската на месец за депутат е 100 лева, а за редови член – 1 лев.
В момента СДС има петима депутати, които обаче остават лоялни към фракцията „Единство“ на Нейнски и Димитров, която настоява за единна десница на парламентарните избори през 2013 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *