Цената на биткойна достигна 9500 долара

Цената на дигиталната валута биткойн за пръв път мина границата от 9 хил. долара за брой и то само шест дни, след като достигна 8 хил. долара. Така криптовалутата постигна ръст от над 850% от началото на годината досега.

Цената на най-голямата криптираща валута по пазарна стойност се увеличава, тъй като тя получава по-голямо внимание въпреки предупрежденията за балон. Всичките финансови експерти – от директорите на Wall Street до рисковите капиталисти, претеглят много внимателно изказванията си и мислите си за цифровата валута, а някои са по-скептични от останалите, коментира Bloomberg.

Не само рискови инвеститори обаче обръщат внимание на най-популярната криптовалута. През последните 12 месеца броят на акаунтите в търговската борса Coinbase се увеличава до 13 млн., което представлява утрояване.

Цената на биткойна се изкачи на рекордното ниво от 9 518 долара преди някои инвеститори да започнат да прибират част от печалбата, показва комбинираното ценообразуване на Bloomberg, информира investor.bg.

 

В пореден ход отвъд традиционното инвестиране CME Group Inc. обяви, че планира да започне да предлага фючърсни договори за биткойн, като може да ги пусне на пазара през декември.

Общата пазарна капитализация на цифровите валути сега е над 290 млрд. долара, показва статистика на уебсайта Coinmarketcap.com.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *