Цената на Биткойн падна под 7000 долара

Цената на биткойна се понижи под 7000 долара в петък, което представлява спад от над 5% спрямо затварянето на предходната сесия, съобщава Ройтерс. Откато достигна поредния исторически връх в сряда, криптовалутата е поевтиняла с над 1000 долара.

На люксембургската борса Bitstamp биткойнът поевтиня до 6800 долара, след което се възстанови до около 6 870 долара.

В сряда вечерта криптовалутата докосна цена от 7 888 долара, след като беше отложен софтуерна актуализация, която щеше да доведе до ново разцепление на биткойна. Този ъпгрейд е отложен за следващата седмица.

Докато Биткойн поевтиняваше, Биткойн кеш (Bitcoin Cash) – друго разклонение на Биткойн, създадено на 1 август – скочи с около 35% за деня до 850 долара, показват данни на специализираният уебсайт Coinmarketcap.

Макар че изгуби близо 7% тази седмица биткойн е поскъпнал с над 600% тази година.
Научете повече за тенденциите при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия. Разберете в кои финансови инструменти да инвестирате в днешната икономическа среда. Срещнете се с международни макроикономисти и инвеститори от България и Балканите. Запознайте се с водещи европейски трейдъри, информира investor.bg.

Шестото издание на конференция INVESTOR Finance Forum ще се проведе на 01.12.2017 г. в Интер Експо Център София.Организатор е Investor.bg.

Генерални партньори на Investor Finance Forum: Пощенска банка и Swissquote.

Събитието се провежда с подкрепата на: Elana, Sirma Group, MetLife, BMW, Metaquotes Software, Amundi, ActivTrades.

Институционални партньори: БФБ, БАЛИП, БАУД, АТБ, ABIRD.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *