Цената на златото никога не е била толкова висока в историята

Цената на златото в евро, долари и швейцарски франкове се увеличи до нов исторически връх, съответно над 1 563 евро, 1704 долара и над 1 568 швейцарски франка за тройунция, съобщават световните осведомителни агенции.Цената на златото никога не е била толкова висока в историята.

Швейцарски учени създадоха злато със свойствата на пластмаса ...

Това стана, след като инвеститорите се съсредоточиха в инвестиции в сигурни убежища, тъй като цената на основните акции в САЩ се понижи, информира news.bg.

Разговорът за влиянието на пандемията от новия коронавирус върху световната икономика и намаляването на производството на петрол остана най-горещата тема.Цената на златото никога не е била толкова висока в историята.

Цената на златото спрямо канадския долар достига рекордни нива!

Мащабното изкупуване на злато от централните банки по всяка вероятност ще се запази като тенденция и през идните години, прогнозират от Australia & New Zealand Banking Group Ltd., според които има още потенциал в покупките от държави като Китай и Русия.

„На фона на настоящата обстановка, където несигурността при валутите на развиващите се пазари е висока, виждаме причина страни като Русия, Турция, Казахстан и Китай да продължат да разнообразяват своето портфолио“, заявиха от ANZ, цитирани от Bloomberg. Очакванията на банката са нетните покупки от финансовите институции да се запази на ниво от над 650 тона.

цена на златото - Money.bg

Натрупването на запаси от злато от централните банки се превърна в изключително важна тенденция на глобалния пазар, предоставяща допълнителна подкрепа за цените на благородния метал, които достигнаха до най-високото си ниво от 2013 г. насам.

Златото стигна най-високата си цена от април насам:: Investor.bg

Забавянето на икономическия растеж, нарастването на търговското и геополитическото напрежение, както и желанието на някои страни да скъсат със зависимостта си от долара, накара властите на много места да увеличат резервите си.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *