Цената на петрола се понижи до $60 за барел заради очаквания за ръст на запасите

Доларът отбеляза леко повишаване

Цената на суровия петрол с доставка през април се понижи с почти 4% в американската електронна търговия поради нарастващите запаси на САЩ. Петролът претърпя спад от още 40 цента и в ранната азиатска търговия се продаваше за $60.02.

В момента на Нюйоркската борса цената на суровия петрол е $60,35, като понижението е с 7 цента.

Наблюдава се спад на фондовата борса в ранната азиатска търговия, като пазарът в Токио имаше вчера почивен ден, съобщава Reuters, цитирана от Tiscali.co.uk. Цената на долара леко се повиши.

Доларът там беше с курс от $1,2145 спрямо еврото, като се наблюдава покачване спрямо вчерашното съотношение от $1,2167 за едно евро в Ню Йорк, както и спрямо ниското равнище от $1,2207 за евро от миналата седмица.

Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке заяви, че е трудно да се определи точно защо процентите на дългосрочните лихви са толкова ниски, но подчерта, че определящите държавната политика лица трябва да обърнат внимание на много различни сигнали относно стабилността на икономиката.

Анализаторите отбелязват, че рисковете, пред които ще е изправена електронната търговия в близкото бъдеще са ниските резултати за първото тримесечие, влошаване на курсовете на чуждите валути, както и несигурността относно лихвените проценти на САЩ.

Акциите на PetroChina, най-голямата нефтена компания в Азия, се понижиха с 2,6% поради разочароващите печалби след вчерашния първи почивен ден от седмицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *