Цената на Cardano (ADA) скочи със близо 140%

Цената на Cardano (ADA) се е увеличила със 100% от 1-ви февруари, тъй като ангажираността в социалните мрежи и вълнението от добавянето на функционалност за смарт договори тласкат ADA до най-високото си ценово ниво от бичия пазар през януари 2018 г. насам.

Резултат с изображение за „Cardano (ADA)“

Данните от CoinMarketCap показват, че ADA се е повишила от $0,35 на 1-ви февруари до сегашната си цена от $0,81, което тласна Cardano до 4-то място по пазарна капитализация.

Първият импулс започна, след като екипът актуализира своя интерфейс за делегиране на Daedalus, информира cryptodnes.bg.

Поредният забележим ръст в обема на покупките започна на 4-ти февруари, след като Cardano сподели в Twitter за успешното стартиране на смарт договор в своята тестова мрежа.

Резултат с изображение за „Cardano (ADA)“

Данните от TheTIE показват, че споменаванията на Cardano в социалните медии се увеличават от началото на годината и най-новите съобщения са последвани от скокове в цените и обема на туитове от първата седмица на февруари.

Мрежата на Етериум все още се бори с големи ‘задръствания‘ и високи такси за газ, а проекти като Cardano, които предлагат стейкинг, непрекъснато привличат повече внимание.

Резултат с изображение за „Cardano (ADA)“

преди 5 дни

Количеството ADA, заложено в мрежата, продължи да нараства през целия януари и сега е на рекордните 22,6 милиарда заложени токени, представляващи 72% от общото предлагане. В момента в мрежата има 1 602 активни валидатора, обслужващи общо 176,696 делегата.

След като функционалността на интелигентните договори бъде внесена в основната мрежа на Cardano, платформата ще може да хоства различни dApps, включително протоколи за децентрализирано финансиране (DeFi), сектор, който е бил една от основните движещи сили в растежа на криптовалутите миналата година.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *