Цените на жилищата в Китай растат

Цените на жилищата в Китай са нараснали с най-бързия си темп от 21 месеца насам през юни, въпреки че правителството засили кампанията си срещу имотните спекулации, предава Bloomberg.Цените на жилищата в Китай растат.

Резултат с изображение за китай vili]a

Цените на новите жилища в 70 града, следени от правителството, са постигнали ръст от 1,1% спрямо предходния месец, сочат изчисления на Bloomberg на база данните на Националната статистическа служба, публикувани във вторник. За сравнение, през май цените на жилищата в азиатската страна се покачиха с 0,8%.

Най-голям е ръстът на цените в периферните градове, където жилищата поскъпват, въпреки че властите удължават над двегодишните си усилия за охлаждане на пазара. В края на юни те обявиха шестмесечна кампания срещу имотните спекулации в 30 града, затегнаха критериите за предоставяне на ипотечни кредити за проекти в крайните квартали и се стремят да ограничат още повече продажбите на дълг в чужбина от предприемачите.

„Всички тези периферни градове в момента растат феноменално, виждаме огромен приток от хора с огромно търсене на жилища“, казва анализаторът Никол Уонг от компанията CLSA пред Bloomberg Radio.

Два града от тропическия остров Хайнан са сред тези, които постигат най-голям растеж. Цените на жилищата в Хайкоу са се повишили с 3,9% спрямо предходния месец, което е най-големият растеж сред 70-те изследвани града. В Саня повишението е с 3,2%, а в Пекин и Шанхай цените остават непроменени, информира investor.bg.

През юни цените са се увеличили в 63 града спрямо 61 през май. За цялата година цените на жилищата ще нараснат, а продажбите леко ще намалеят спрямо 2017 г., прогнозира имотният анализатор Райън Ли от JPMorgan Chase преди обявяването на данните.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *