Цените на роуминга в ЕС падат от днес

От днес според евротарифата изходящо обаждане ще струва 0,68 лева, входящото обаждане ще бъде на цена 0,187 лева. Есемес ще струва 0,211 лева, а цената за мегабайт е 1,642 лева с ДДС.
Роуминг регламентът е валиден за всички държави от ЕС, съобщават мобилните оператори Мобилтел и Глобул.  Настоящите цени за гласови повиквания, валидни до края на юни 2012 г., са 0,82 лева с ДДС за минута изходящо и 0,258 лева с ДДС за входящо повикване.
Настоящата цена за есемес е 0,252 лв. с ДДС.  До 1 юли 2012 цените на услугите за пренос на данни в ЕС нямаха определена горна граница.
От средата на юли М-Тел ще предложи нов тарифен план с ниски цени в ЕС и включени безплатни минути в роуминг, без месечна такса и такса за активация, съобщават от Мобилтел.
От днес услугата Лимит на Глобул за GPRS в роуминг ще бъде приложима и за роуминг извън Еврозоната. Услугата практически ще има покритие навсякъде по света, като предоставеният лимит ще остане в същия размер – 117,35 лв. и ще бъде въведен автоматично за всички абонати на оператора, които имат активирана роуминг услуга.
Всеки абонат може предварително и безплатно да се откаже от лимита за услугата GPRS в роуминг, като набере *124# и избере опция 2 от менюто, което ще се появи на екрана на телефона.
От днес Виваком започва да предлага нови допълнителни пакети за разговори и интернет в роуминг със съседни балкански страни, които не са членове на ЕС, съобщиха от пресцентъра на оператора.
Добавките +Balkan Roaming осигуряват средно 5 пъти по-ниски цени за разговори, когато клиентите на телекома говорят в Албания, Турция, Македония, Сърбия и Хърватия. Двата пакета за разговори дават избор между 10 или 70 входящи и изходящи минути за роуминг към мрежите-партньори на Виваком в петте балкански страни на цените съответно от 15 и 65 лв.
Екстра добавката +Balkan Data 5 пък осигурява 5 МЕГАБАЙТА в роуминг в същите държави на цена от 10 лв. И трите пакета могат да се добавят при нужда към всеки от съществуващите в момента тарифни планове на Виваком в зависимост от съответните нужди на потребителя.
От 1 юли Виваком намалява още между 17 и 28% цените за всички входящи и изходящи разговори и есемес съобщения в роуминг за всички държави в рамките на ЕС. Намалението в преноса на данни пък ще надвиши 50 на сто, се посочва в съобщение на оператора.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *