Цените на чадърите на плажовете по Южното Черноморие това лято

От 0 до 8 лева ще струват чадърите на плажовете по Южното Черноморие това лято, показа проверка на БТА в региона. Отделно по още толкова трябва да се заплати на повечето места и за ползването на шезлонги.Цени на и за чадъри и шезлонги по българските плажове

На почти всички места плажовете вече са подготвени и посрещат първите туристи за този сезон. Все още плажуващите са много малко, информира economynews.bg.
Безплатни плажове, които са възложени на концесия, това лято са: Бургас – север; Бургас – централен, Обзор-мотел, Приморско – централен, къмпинг „Нестинарка“. За плажни принадлежности не се плаща и на някои плажове, които са отдадени под наем: Ахелой, Атанасовска коса, Царево – централен, плажът на устието на река Велека.
На плажа на Несебър-юг цената на чадъра е 8 лв., за шезлонг ще трябва да се плати още 8 лв., видя репортер на БТА на място. На „Северен плаж“ в Слънчев бряг цените са 4,50 лв. за чадър и още толкова за шезлонг, докато на централния плаж трябва да се плати по 5 лв. за всеки атрибут. На централния плаж в Созопол за чадър и шезлонг трябва да се заплати по 7 лв. На плажа в Равда цената е по 8 лв. за чадър и шезлонг. В Поморие цените са по 5 лв. на атрибут. На плажа в Крайморие чадърите и шезлонгите това лято ще струват по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.
На 15 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 5 лева с ДДС, съобщиха от Министерството на туризма вчера. На два морски плажа е било установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо. На 23 морски плажа се уточняват още споразуменията.

Цени на и за чадъри и шезлонги по българските плажове
От общо 133 морски плажа по цялото Черноморие безплатните са 13; с цени от 1 до 5 лв. с ДДС са 52; без намаление към настоящия момент са 42, посочиха от туристическото ведомство.

Анкета сред плажуващите в Бургас и Несебър показа, че те са доволни от цените на чадърите и шезлонгите това лято. Малкото плажуващи в Бургас са удовлетворени, че няма да плащат за чадър и това лято. На този плаж само тази събота и неделя имаше малко плажуващи, като повечето от тях бяха бургазлии. През делничните дни плажуващи не се забелязваха. На южния плаж в Несебър, където чадърите и шезлонгите струват по 8 лв., малкото чуждестранни туристи казаха, че са доволни от цените на плажните принадлежности.

Те добавиха, че им харесва и как е поддържан плажът. Българските туристи също са доволни от качеството на предоставяната услуга. „Можеше и да е малко по-евтино, но пак става“, заяви български турист от Стара Загора. Той е дошъл със семейството си на почивка през юни, защото цените през този период са много по-ниски и в същото време е много по-спокойно в сравнение с месеците юли и август.

Министър Николова поиска по-ниски цени за чадъри и шезлонги за Лято 2021 - Flashnews

Хотелиери в Несебър заявиха, че през последните години през юни има много по-малко плажуващи. Освен традиционните месеци за почивка на море – юли и август, се отчитат повече туристи и през септември. „Лятото се измества. Ако преди години в края на май и началото на юни тук имаше много туристи, сега вече това не е така. В момента в края септември има повече туристи, отколкото през юни“, каза мениджърът на хотел „Парадизо“ /Paradiso Aparthotel/ в Несебър Свилен Станев. Въпреки ниските цени на атрибутите на плажовете, както и непроменените цени на нощувките, хотелиерите не очакват силен сезон. Основната причина е пандемията от Ковид-19. Те се надяват поне това лято да не работят на загуба и то да „бъде една идея по-добро от предишното“.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *