Цирк „МВР“ представя: „Грабят поща в Плевен, полицаи атакуват софийски клон“

Сигналът за инцидента в Плевен е подаден на телефон 112 около 8.55 ч. тази сутрин, каза за БТА Мариана Цветкова, регионален говорител на МВР в града. На мястото веднага бил изпратен полицейски екип.
По време на нападението в пощата са били десетина служители и трима-четирима граждани. Няма заложници, уточни окръжният прокурор Иво Радев. Медиапул съобщи, че крадците за кратко взели за заложник възрастна жена, използвайки я за прикритие, докато излизали от сградата.
Маскираните накарали няколкото клиенти да легнат на земята. Насочили се към едната служителка и поискали всички пари. Взели в найлонова торбичка извадените суми за пенсии, приготвени за плащане, съобщи в. „Труд“.
Веднага след това бандитите избягали пеша и тръгнали към близките многоетажни блокове 115 и 116, вече със свалени маски. Единият бил облечен със сива връхна дреха с плетени ръкави, разказали очевидци пред разследващите.
Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство.  Иво Радев обясни, че разследващите имат насоки и се надяват скоро за приключат случая.
Заради обира в Плевен в пощенски клон 92 в столичния кв. „Дружба“ преживeли стрес, след като полицаи нахлули там, за да хванат крадците, разказаха от пощата пред Mediapool. Оказало се, че униформените погрешка реагирали на сигнала за грабеж в плевенския кв. „Дружба“, подаден минути по-рано на националния спешен телефон 112.
На какво се дължи сериозното объркване при предаването на сигнала от диспечерския център към СДВР все още не е ясно. От МВР засега не потвърждават за грешката. От администрацията на телефон 112 обаче признаха и съобщиха, че на служителя, допуснал гафа, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност.
В началото на януари двама маскирани мъже с оръжие опитаха да ограбят пощенския клон  в кв. “Чайка” във Варна. Една от служителките натиснала паник-бутон, а другата оказала съпротива и нападателите се оттеглили.
През октомври миналата година Сливенският окръжен съд осъди на 14 години затвор мъжа, който държа часове наред за заложнички няколко служителки в клон на Инвестбанк няколко месеца по-рано. Стефан Стефанов похити жените, след като простреля тежко един от охранителите. Младият мъж не успя да избяга с парите и се предаде след цяла нощ преговори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *