Частични избори за кмет в няколко населени места

 
2850 избиратели имат право на глас на изборите за кмет на Калофер. Освен досегашния кмет на Калофер Румен Стоянов, който е издигнат от инициативен комитет, в кметската надпреварата ще участват Лалка Драгоева от ГЕРБ и Йордан Колев от НДСВ.

Петима са кандидатите за кмет на русенското село Пиргово. В селото са насрочени извънредни избори, след като избраният преди година кмет Стоян Цирков загина при катастрофа. В надпреварата за поста се включват кандидатът на ГЕРБ Илиян Бодуров, Стефан Барбуков от ВМРО – Българско национално движение, Георги Бодуров от БСП, Велико Джарналиев от партия “Нова зора” и Сталияна Михайлова от „Земеделски Народен Съюз“. Избори за кмет се провеждат в село Туховища, община Сатовча. Кандидатите са Кемал Аривов от ДПС и Венцислав Шишков от ГЕРБ. До повторния вот се стига след като „Земеделски съюз” обжалва избора на Кемал Арифов от ДПС за кмет на селото. При касирането на изборите е установено, че само една бюлетина не достига на Арифов, за да може изборът му за кмет да бъде обявен за действителен. Частични местни избори за кмет се провеждат в село Доброплодно, община Ветрино. За участие във вота са регистрирани четирима кандидати, издигнати от политически партии.

Частични избори за кмет се провеждат и в село Хърлец, община Козлодуй. За участие във вота са регистрирани четирима кандидати. Двама от тях са издигнати от политически сили, а останалите са независими. Ръководството на АЕЦ „Козводуй“, назначено от ГЕРБ, открито агитираше в селото за партийния кандидат,  с което грубо скандализира иначе мирното население на Хърлец. Един е кандидатът за кмет на село Байково, община Хитрино. За участие във вота в ОИК са се регистрирали три партии – ГЕРБ, ДПС и БСП, но само от Движението за права и свободи са издигнали кандидат за кметския пост. Четирима са кандидатите за кмет на пазарджишкото село Ивайло. От ПП ГЕРБ кандидатът е Милчо Донгов. Кандидатът на БСП е Борислав Борисов. Партия „Обединени земеделци“ издига Цветко Спасов. Кандидатът от БЗНС е Иванка Иванова. Общо шест са регистрираните партии и коалиции за местния вот за кмет, но само четири от регистрираните са издигнали свой кандидат за кмет. Двама са кандидатите за кмет в свищовското село Горна Студена. „Коалиция за Свищов“ издига кандидатурата на Тодор Иванов, а инициативен комитет е регистрирал кандидатурата на Марийка Милкова като независим кандидат. Частични местни избори се провеждат и в Рогозче, община Джебел, област Кърджали. Кандидатите са двама – Мустафа Сюлейман от ДПС и Мустафа Сюлейман от ГЕРБ. Изборният ден започна в 6.00 часа сутринта и ще продължи до 19.00 часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *