Четирима се състезават за ВМЗ Сопот

 
Това са “Сейдж Консултантс” АД, София, “Емко” ЕООД, София, “Дунарит” АД, Русе, и адв. Тихомир Трендафилов, съобщи в петък Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
В следващите етапи на конкурса участниците ще трябва да подадат документи, удостоверяващи, че имат право да работят с класифицирана информация.
Критериите, по които ще се оценяват офертите са размер на предлаганата от участниците покупната цена – 60%, размер на предложените от участниците инвестиции – 30%, средносписъчна численост на персонала – 10%. Депозитът за участие е 3 000 000 евро.
Сред изискванията за участниците е да имат продажби на стойност не по-малко от 120 000 000 лева общо за последните три финансови години.
Заради това изискване може да отпадне русенската компания „Дунарит“, която след слаби резултати през 2011 г. вероятно не отговаря на условието.
Същото важи и за Сейдж Консултантс, която според данните в Търговския регистър има общо приходи от дейността си за 2009 г. и 2010 г. в размер на близо 28 млн. лв.
Така в състезанието за “ВМЗ” най-вероятно ще останат двама участници, “Емко” ЕООД и неизвестният за сега инвеститор, представляван от адв. Тихомир Трендафилов.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *