Членове на КРИБ се разграничиха от идеите за контрапротест срещу майките

Членове на КРИБ се разграничиха от идеите за контрапротест срещу майките . Две от чуждестранните фирми, които членуват в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), публично се дистанцираха от изявленията на члена на управителния съвет на организацията Евгений Иванов, насочени срещу протеста на родителите на деца инвалиди.

Резултат с изображение за криб

По повод исканията за оставка на вицепремиера Валери Симеонов заради обидни изказвания Иванов заплаши, че членовете на сдружението могат да организират 20-хиляден работнически контрапротест срещу негодуващите майки.

Първите две фирми, които реагираха на шокиращата заплаха, бяха Lidl и Generali. „Лидл“ не участва в политически спорове – нито в България, нито някъде по света. Дори в най-тежки и сериозни обществени дискусии не сме подкрепяли конфронтацията, а по-скоро винаги сме се старали – доколко можем – да помогнем, вместо да се дистанцираме от социалните проблеми в обществото. Тези наши ценности и приоритети са ясно изразени и могат да бъдат проследени във всеки аспект от дейността на „Лидл България“, включително чрез социално отговорните ни инициативи“, коментират от българското представителство на Lidl в своята официална фейсбук страница. И добавят: „В интерес на точността КРИБ не е отправил запитване към нас като член на организацията за формиране на обща позиция по казуса. В допълнение можем само да изразим съжаление, че толкова ясен човешки и социален проблем бива използван като инструмент за постигане на едни или други цели. Особено такава уязвима социална група няма нужда от още спорове и взаимни обвинения, а от подкрепата и съвместните усилия на държавата и цялото ни общество.“

В петък към „Лидл“ се присъедини и българското представителство на застрахователната компания Generali. „Както в България, така и на международно ниво Група GENERALI не взима участие в политически спорове. Ние сме професионалисти в застрахователното дело, които се разграничават от политическите теми. В интернационален план нашите ценности и етика са насочени в посока за подкрепа и помощ относно социалните проблеми във всяка от държавите, в които оперираме. Нашата международна визия е активно да защитаваме и подобряваме живота на хората. През годините сме били съпричастни с множество социални събития както в България, така и по света, защото нашият фокус е винаги насочен към обществото около нас“, коментираха оттам по повод включването на КРИБ на страната на Валери Симеонов, информира в, Капитал.

До реакцията на двете чужди представителства се стигна, след като неправителствената организация Български хелзингски комитет (БХК) предупреди, че ще алармира централите на техните компании майки.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *