Швеция разреши изграждането на „Северен поток-2“

Подготвителните работи по изграждането на газопровода „Северен поток-2“ в Швеция ще започнат през следващите месеци, обяви операторът на проекта Nord Stream 2 AG в съобщение, цитирано от информационните агенции.

Резултат с изображение за швеция северен поток

 Шведското правителство одобри заявлението на Nord Stream 2 AG за изграждането на „Северен поток-2“. „Готови сме да продължим плодотворното сътрудничество и да започнем диалог с шведските власти на етапа на строителството“, Никлас Андерсън, мениджърът по получаването на разрешителни в Швеция.

 

Освен това Nord Stream 2 AG съобщи, че процедурите за получаване на разрешителни в Русия и Дания са вървят съгласно графика. Първото разрешително от Москва бе получено в четвъртък, 7 юни. „Работата по подготовката на дъното, като предварителна каменна настилка и кабелни връзки, ще започне през близките месеци, а полагането на тръбите в шведската изключителна икономическа зона – по-късно тази година“, се посочва в съобщението, информира blitz.bg. Проектът Nord Stream-2 включва изграждането на два газопровода с общ капацитет от 55 милиарда кубически метра газ годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Новият тръбопровод ще бъде построен паралелно до „Северен поток“.

 

Морският газопровод ще премине през териториалните и / или изключителните икономически зони на няколко страни по бреговете на Балтийско море, сред които Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. От изброените държави Nord Stream 2 AG остава да получи разрешителни за строеж само от Дания и Русия.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *