„Шел“ започва сондажи в Черно море през април

През април петролният гигант „Шел“ започва сондажи за търсене на нефт и газ в Черно море. Те ще са на дълбочина до 3 000 метра, стана ясно в Бургас в сряда, където акостира корабът Noble, който ще пуска сондата.

Резултат с изображение за сондажи черно море

Успех на „Шел“ в сондажите пожелаха вицепремиерът Томислав Дончев и енергийният министър Теменужка Петкова. На събитието присъства и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Убеден съм, че не сме разкрили всички богатства на българската земя и трябва да направим всичко възможно да ги открием, работейки с най-добрите възможни партньори“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. „Една от задачите на правителството е да ни зарежда с оптимизъм“, каза още той и добави, че самият факт че корабът Noble е на пристанището в Бургас е добра новина.

Сондажните работи са достатъчно скъпи, базирани са на предварителни проучвания и ако те не бяха достатъчно оптимистични, нямаше да има повод да се съберем днес, обясни Томислав Дончев и коментира, че стиска палци и пожелава на компанията, както обичайно, да следва най-високите стандарти на работа и защита на околната среда, информира в.Труд.

„Искам да ги успокоя, че правителството няма капризи какво точно ще се намери -нефт, газ или нефт и газ… Ще бъдем доволни на всяка една от тези опции“, заключи той.

 

 

financebg.com

One thought on “„Шел“ започва сондажи в Черно море през април

  • 06.03.2019 в 17:19
    Permalink

    ОЧАКВАЙТЕ ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА ТОЧНО ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА МАЗУТНИЯТ СЕЗОН!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *