Шествие и националистически митинг съпътстват делото за радикален ислям

Полицията се притеснява от провокации по време на шествията, организирани от ВМРО-БНД, „Атака“ и Национален фронт за спасение на България в центъра на града. От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на „десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на Съда“. В градската градина пред сградата на Пазарджишкия окръжен съд има над 400 представители на ВМРО-БНД, „Атака“, граждански и национални движения. Всички те са тук с лозунги „България е светска държава“ и скандират, че трябва да се допусне спокойна обстановка в съда на днешното заседание.
Красимир Каракачанов заяви: Обстановката стана ненормална, когато на първите две заседания на съда се появиха хора с големи бради, с фереджета.
Според него е уместно да се намесят и политиците: Политиците 20 години мълчаха и дадоха условия ислямския фундаментализъм да навлиза от Саудитска Арабия и други държави и да пусне корени в България. 20 години българските политици мълчат, за да спечелят евтини гласове и е крайно време някой да каже, че България е светска държава и има Конституция. Не може някакви хора да ни обясняват, че ще правят България ислямска държава. Искаме да дадем кураж на българските съдии, които бяха потискани от онези хора с големите бради, както стана ясно от медиите. Става дума за хора с бивше криминално минало.
Шествието, водено от Красимир Каракачанов и Волен Сидеров започна в 8.45 часа от сградата на общинската администрация.
От полицията са категорични, че са взети съответните мерки. Самите организатори на митинг шествието са организирали свои звена за контрол.
На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства. По неофициална информация жителите на ромския квартал „Изток“, които скандираха пред съда преди месец днес няма да напускат квартала, тъй като се притесняват за своята сигурност.
Тринайсетте подсъдими отговарят за членство в антидемократичната организация „Ал Уакф ал Ислями“, а трима от тях – за проповядване срещу държавността, върховенството на закона и религиозната свобода в Пазарджик, Велинград и на други места в периода между 2008 и 2010 година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *