Шмид: Бензинът ще остане скъп, дори може да поскъпне повече

Причина за това е скъпият суров петрол, за който няма индикации, че е възможно скорошно поевтиняване, заяви главният мениджър за Европа на концерна „Бритиш петролиум“ Михаел Шмид.
 
Всякакви опити на държавата да контролира цените на бензина едва ли ще доведат до желания резултат, тъй като те зависят най-вече от цените на суровия петрол, а те остават високи. Не виждам никакви признаци за промяна надолу на цената на барел петрол, изтъкна Шмид. Мениджърът отхвърля обвиненията, че концерните вдигат драстично цените на бензина в летния сезон, когато всички са планирали почивките си и пътуват с коли на далечни разстояния.
Цените се вдигат по пазарни причини и ще продължат да се качват и след ваканционния период, предупреждава Шмид. Той критикува плановете на германското правителство да създаде институция, която да наблюдава движението на цените на бензина и да задължи бензиностанциите да ги променят не повече от веднъж дневно, при това с предварителна заявка. Според него това ще създаде чудовищна бюрокрация и няма да намали разходите на шофьорите.

Финанси

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *