Шофьорът, убил шестима, бил с 1.3 промила алкохол

Шофьорът е карал по разбита улица със 100 км. в час и с 1.3 промила алкохол, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал на ул. „Съединение“, когато 23-годишно момче губи управление над автомобил „Опел Вектра“, удря се в железобетонен стълб, преобръща се и удря движещи се пешеходци на тротоара. Младежът имал книжка едва от 3 месеца.
Загиналите са едно момиче и пет момчета между 17 и 19 години. Едно от загиналите момчета е от София, друго от Стара Загора, а останалите – от Симеоновград. Младежите били приятели от деца, съобщи Дарик. Макар, че живеели в различни градове, винаги се събирали за празниците.
Водачът и неговите спътници са местни. Пътували са от Харманли към центъра на Симеоновград. Автомобилът, който е катастрофирал не е бил собственост на шофьора, а на един от неговите спътници, съобщи bTV. Той ще бъде арестуван за 24 часа, тъй като е предоставил ключовете от колата на човек употребил алкохол.
В къща на ул. „Съединение” са празнували група младежи. Около 23.30 часа решават да отидат на църква. Излизайки на тротоара пред къщата, те са били пометени от автомобила.
Най-вероятно колата се е движила с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние, с павета и много дупки. Необяснима е високата скорост. Впоследствие колата се удря в бетонен стълб. Вследствие на удара стълбът е пречупен през половината и е изместен на 15-20 метра. Това предизвиква скъсване на жици и прекъсване на електрозахранването в целия район. Водачът на автомобила е с опасност за живота в пловдивската болница. Пътникът на задната седалка е без опасност за живота. След като му е оказана необходимата медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Двама пешеходци са без опасност за живота в болнично заведение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *