Ще има ли „Брекзит“

Високопоставени  консерватори обещаха „партизанска кампания“, за да спрат „катастрофалния „Брекзит“ без споразумение след като нанесоха първо поражение на правителството във финансов законопроект от 40 години насам, пише авторитетния британски ежедневник „Таймс“ (The Times).Ще има ли „Брекзит“.

Резултат с изображение за брекзит

Двадесет депутати от консерваторите, включително седем бивши министри от кабинета, нарушиха указанията на лидера на мнозинството, за да ограничат правомощията на Министерството на финансите да се подготви за напускане на Европейския съюз без споразумение през март.

„Бунтовниците“, сред които са  бившия министър на отбраната сър Майкъл Фалън и бившия министър на кабинета Сър Оливър Лутвин, предупредиха, че ще продължат да саботират всички закони, които уреждат напускането на ЕС без споразумение, докато премиерът Тереза Мей не изключи тази възможност, информира vesti.bg.

„Искам да стане ясно, че мнозинството в тази камара няма да допусне излизане без сделка в края на март,“ каза сър Оливър пред депутатите.

Показателно е, че бунтът на торите събра привържениците на втория референдум и бившите привърженици на оставането, които сега подкрепят сделката на Тереза  Мей или т нар. „мек „Брекзит“ в норвежки вариант.Ще има ли „Брекзит“.

Те казаха, че ще атакуват всички правителствени закони до март, за да се опитат да направят невъзможно оттеглянето от ЕС без споразумение.

„Ще гласувам по всяко предложение, относно всяко изменение, относно някакъв законодателен акт, предложен от всеки в тази камара, за да гарантираме, че ще напуснем ЕС на 29 март със споразумение или изобщо няма да напуснем“, заяви бившият министър Ник Боулс.

Изменението, което ще отнеме правомощията на Министерството на финансите да променя данъците без одобрението на парламента след напускане на ЕС, беше прието с мнозинство от седем гласа.Ще има ли „Брекзит“.

За първи път от май 1978 г. правителството губи гласуване по финансов законопроект.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *