Ще има ли фалити при заведенията

Българската асоциация на заведенията прогнозира фалит на около 50% от бранша и настоява за спешна среща с отговорните институции за  определяне на незабавни, работещи икономически мерки.Прогнозират фалити на около 50% от заведенията.

Тези, които оцелеят, ще могат да работят с половината си капацитет, заявиха от БАЗ

Заведение за бързо хранене „К- Експрес”, Камбаните Бизнес Център ...

От асоциацията изразяват загриженост от липсата на адекватни мерки за подпомагане на малкия и среден бизнес в бранша, информира pariteni.bg.

От Асоциацията са разработили пакет от механизми за подпомагане на сектора и искат спешна среща с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов, на която да обсъдят приемливи възможности за реализиране на тези мерки.

Заведение за бързо хранене Аленик - Заведение На Самообслужване в ...

По данни на Асоциацията има случаи на фирми, които са дадени на публичен съдебен изпълнител за данъчни задължения, декларирани в средата на март. Това води до блокиране на сметки и допълнително засилване на кризата, смятат от Асоциацията.Прогнозират фалити на около 50% от заведенията.

istock
istock

В туристическия, ресторантьорския и всички съпътстващи ги браншове са заети около 480 000 души, като прогнозите сочат фалит на около 50% на фирмите, ангажирани там.

Заведение за бързо хранене БургасI Заведение за бързо хранене ...

Дори след края на извънредното положение тези, които оцелеят, ще могат да работят с половината си капацитет, което за голяма част от тях означава загуба, защото последствията от кризата за този сектор ще бъдат овладени най-рано след година, прогнозират от Асоциацията.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *