Ще правят технологичен парк в Горна Малина

Община Горна Малина ще прави технологичен терен в местността „Конски кладенец“ край с. Долно Камарци. Това става след като правителство прехвърли на местната влас имот за реализация на проект, съобщиха от пресслужбата на МС.

 

Мястото е 837 дка и в него има построени 62 сгради за реализацията на проект за технологичен парк. Инвестиционен интерес вече е изразен от фирми в областта на информационните и комуникационни технологии. Паркът ще бъде с насоченост за развитие на приложни научни изследвания, нови технологии и развойни дейности, се казва още в съобщението.

Освен това министрите решиха община Казанлък да получи правото на собственост върху терен от 50 дка и застроен с 21 сгради в местността „Ала баир” пише в. Монитор. Имотът ще бъде използван за временно настаняване, по предписание на ветеринарномедицинските институции, на селскостопански животни.

Освободен военен имот от 61 дка и 32 сгради на ул. „Александър Стамболийски” в Благоевград преминава в собственост на общината, реши още МС. Местната власт възнамерява в него да бъде изграден Интер експо и конгресен център. В него ще се провеждат фестивали, конференции, експозиции, научни, образователни културни и обществени форуми. Общината предвижда също да се изгради и музей на Македоно-одринското освободително движение.

Община Крушари, област Добрич, получи имот от държавата за срок от 10 г., реши още правителството. Теренът се намира в с. Добрин и е с площ от 410 дка. Той е част от териториалния обхват на груповата археологическа ценност от национално значение „Антична крепост Залдапа“. С предоставянето му ще бъде възможна социализацията обекта и развитието на културния туризъм при спазването на Закона за културното наследство и предписанията на Регионалния исторически музей – Добрич.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *