Ще режат пръсти на Сейф ал Ислам

Това обаче не е наказание или присъда, а лекарско предписание. Оказва се, че той се нуждае от хирургическа операция за отстраняване на гангренясала тъкан от два пръста на ръката, предаде Ройтерс.  Информацията беше разпространена снощи от украинския лекар Андрей Мураховски, който го е преглеждал.
Затворникът, държан на тайно място в град Зинтан, има наранявания на дясната ръка, за които се предполага, че са получени при въздушен удар на НАТО преди седмици.  Мнозина либийци предполагат, че хората, които са заловили Сейф ал Ислам, са отрязали пръстите му като отмъщение за жестовете, които той правеше при появи по телевизията, докато заклеймяваше бунтовниците.  Но Мураховски твърди, че раните са от „някакъв вид експлозия“, посочва Ройтерс.
Досега не бе известно нищо за състоянието на ранените му палец, показалец и среден пръст, които се виждаха бинтовани на кадрите, разпространени след залавянето му. Мураховски, който работи в Зинтан, е прегледал преди три дни Сейф ал Ислам и по думите му раните не са в добро състояние и се налага ампутация.  „Раните са покрити с гангренясала и некротична тъкан“, каза той. Най-тежко е състоянието на палеца и показалеца.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *