Ще спре ли „Филип Морис“да продава цигари

Тютюневият гигант „Филип Морис“ може да спре да продава цигари. Това изненадващо заявление от най-големия производител на тютюневи изделия в света направи лично главният изпълнителен директор.

 

В интервю за Би Би Си Андре Каланцопулос заяви, че на британския пазар в частност вероятно ще се заложи на алтернативни продукти като IQOS.

Това е устройство, приличащо на електронна цигара, но действащо по различен принцип. То бе представено преди две години и вместо съдържаща никотин течност използва истински тютюн. Демонстрацията бе направена с къси цигари Marlboro, които се поставят в устройството. То ги загрява до висока температура, но не ги подпалва.

Цигарите горят с около 800 градуса по Целзий, докато IQOS ги загрява до 350 градуса.

Отвън се подава само филтърът на т.нар. HeatStick и при пушене се вдишва предизвикана от пропиленгликол „пара“ с аромат на тютюн, но не и дим или катран.

„Бездимните цигари“ вече се продават в дузина държави, включително Япония, Швейцария и Италия, а от компанията вярват, че те са по-безопасни.

„Вярвам, че ще настъпи момент, когато ще кажа, че тези алтернативни продукти са достатъчно приети от потребителите, за да предвидим съвместно с правителствата пълното изчезване на цигарите, обяснява Каланцопулос. Надявам се този момент да настъпи скоро.“

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *