Явор Гечев: Управлението е „Една година шменти-капели“

София /КРОСС/ Измина една година, откакто България стана карикатура. Управлението на ГЕРБ навява само смях и напомня на поговорката „очи пълни, ръце празни“. Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев при представянето на книгата „Една година шменти-капели“, посветена на първата година от мандата на правителството на ГЕРБ. Според Гечев „шменти-капели“ е най- точното определение за изминалата година на правителството.

Пръв книгата получи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Помолихме го да предаде една и на Бойко Борисов“, отбеляза Гергана Алексова, след като връчи книгата на Цветанов. „Не знаем дали ще бъде втората прочетена книга в живота му, но много е важно – той каза, че обича да чува „Congratulations“ – хубаво е да прочете как се вижда от страни неговото управление“, каза Алексова. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също се сдоби с един брой от книгата. Подари й я лично председателят на Младежкото обединение Явор Гечев.
„Една година шменти – капели“ съдържа 12 карикатури и цитати на думи на министрите и депутатите от ГЕРБ, които за една година се оказаха лъжа. Провалите в бюджета и в политиката на доходите, в енергийните проекти, земеделието, здравеопазването и образованието са част от темите на книгата. Специални глави са отделени на лобистките закони, които приема мнозинството в парламента, на натиска върху медиите и полицейщината, както и на отношението към младите семейства, общините и ширещата се контрабанда в страната.
„Избрахме да оценим правителството с карикатури, защото смешните политици правят смешна, но за съжаление и опасна политика“, коментираха младежите. „Една година ни предлагат единствено шоу и влизаме в тона на ГЕРБ. Те правят шоу, ние – карикатури. Но истинският проблем е, че след четири месеца ще се докараме до Бойковата зима и на никого няма да му е смешно. Нашето послание е, че искаме да спрат с гафовете, за да не се налага да издаваме всяка година по една книга“, заяви Гергана Алексова. Тя обясни, че в книгата е оставена празна страница. Младежите били предвидили това място за сбъднатите мечти на българите, справедливостта и демокрацията в страната, каквито обаче просто няма през изминалата година.
Младежите от БСП изразиха своето възмущение от случая в Кърджали, където полицаи пребиха „по погрешка“ семейство. Гергана Алексова коментира и изслушването в парламента на вътрешния министър Цветан Цветанов. „Оценката за дебата днес даде битото момиче, което заяви, че не желае да живее в България“, отбеляза Алексова. „Оказва се, че нашата полиция не ни пази, а ни гази“, посочи председателят на Младежкото обединение Явор Гечев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *