Яне Янев: Депутатите да са 100, вместо 240

На 3 март, в Деня на Освобождението, с мото „да освободим България“ от некадърни депутати ще бъде организирана подписка на „Ред, законност, справедливост“ РЗС за намаляване на народните представители, заяви Яне Янев на пресконференция.
По думите му референдумът за намаляване броя на депутатите в Народното събрание ще бъде първата реална стъпка към свикването на Велико Народно събрание с цел създаване на нова Конституция.
„Аз считам, че съм в състояние да убедя и други политически партии с модерно мислене и дясна идеология. Убеден съм, че управляващата партия ГЕРБ би стигнала до подобни изводи, след като чуе нашите аргументи“, каза Яне Янев.
„Трябва да се повиши рязко капацитетът на Народното събрание. Народното събрание разхищава огромна пара на българския данъкоплатец, която отива за удовлетворяване на определени интереси“, каза още Яне Янев.
Според него трябва да бъде проведен и референдум, на който гражданите да решат дали България да бъде президентска и парламентарна република, защото сега „не сме нито рак, нито щука“.
В пресконференцията участваше и Веселин Марешки в ролята си на коалиционен партньор.
В отговор на въпрос Яне Янев каза, че очаква коалицията между РЗС и партията на Марешки /наречена веднага от зевзеците „Ярешки“/  да има около 30 депутати в следващия парламент. Марешки уточни, че очакванията са за минимум 30 депутати.
Управителният съвет на партия „Ред, законност и справедливост“ днес е взел решение да бъде свикан конгрес на партията на 21 април тази година. Ще бъдат избрани нови ръководни и контролни органи на партията и ще бъдат подредени окончателно листите за народни представители.
Янев обяви още, че на 20 февруари ще започнат национална кампания за подбора и номинацията на народни представители, която ще е по аналог на кампанията на консерваторите във Великобритания. Така, по думите му, коалицията им ще даде възможност представители на граждански съсловни организации, на местни общности, изявени лица да кандидатстват и съответно да получат места в листите за народни представители.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *