Яне Янев: Пращаме Бойко Борисов на прокурор заради злоупотреба с власт

РЗС обмисля да сезира прокуратурата заради злоупотреба с власт от премиера Бойко Борисов. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова тв лидерът на РЗС Яне Янев. „Кой закон дава право на министър-председателя да чете СРС-та? Бойко Борисов злоупотребява с власт“, категоричен е Янев. Премиерът твърди, че не го атакуваме персонално – от днес започваме да го атакуваме да видим дали ще има смелост да стигне до предсрочни избори.

Ако Борисов подаде оставка и се стигне до предсрочни избори, Геоорги Първанов ще дойде на бял кон, защото ще състави служебно правителство. Оставам с убеждението, че той се е договорил с Георги Първанов или само плаши гаргите, че ще има избори, убеден е лидерът на РЗС.
Цветан Цветанов контролира контрабандните канали, обяви Янев. „Това е правителство на контрабандата, а в кабинета има наследници на Иван Тодоров-Доктора. Как успяха толкова бързо, след разкриването на записите с телефоните, да заловят 1800 мастербокса цигари край Гоце Делчев“, попита Янев. Общата инспекция на Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Ваньо Танов е като селска пиеса и ми приличат на тримата глупаци, категоричен е лидерът на РЗС. „Ако шефът на митниците страда от деменция, да припомня как пред комисията за борба с корупцията посочи конкретни схеми и имена в Митниците. Нека да бъде разсекретен протокола от заседанието в края на 2009 година“, поиска лидерът на РЗС.
Още в първия работен ден, заедно с лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов, ще бъде създадена специална анкетна комисия, която да проучи въпросите с масовото подслушване. Годишно се слушат над 150 000 души, твърди Янев. Бойко Борисов е създал своя Конституция и подслушва всички, категоричен е Янев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *