Японска компания ще плаща на служителите си в биткойни

Японска компания обяви, че ще започне да изплаща част от заплатите на свои служители в биткойни, пише британският вестник Guardian.

GMO Internet, която е в сектора на онлайн бизнеса, ще дава възнаграждения до 100 000 йени (890 долара) в биткойни от февруари следващата година.

Според говорителка на компанията услугата ще е достъпна за близо 4000 служители на територията на Япония. „Надяваме се да подобрим нашите познания за виртуалната валута, като реално я използваме“, добави още тя.

От GMO Internet започнаха търговия с биткойни през май тази година, а през следващата ще се присъединят към т. нар. копаене на криптовалута. Това ще даде на технологичната компания право да получава нови биткойни, а не само да търгува с вече налични.

От началото на 2017 г. цената на биткойна се увеличи драстично от под 1000 долара за брой през януари до 17 000 долара през тази седмица.

Това не е първият случай на компания, която плаща на своите служители в криптовалута. Още през 2013 г. канадската Wagepoint започва да предлага услуги за посредничество в изплащането на заплати с биткойни, като през 2014 г. получава и първата си заявка, информира investor.bg.

Датски хокеен отбор също предложи на своите играчи да им плаща в криптовалута. Rungsted Seier Capital, който играе в датската висша лига, е сключил споразумение за партньорство с Bitcoin Suisse – компания за криптовалутни финансови услуги, съобщава спортният сайт Sbnation. В рамките на споразумението тимът ще промени и името на стадиона си на Bitcoin Arena.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *