Японският премиер призова бедняците да не се женят

Премиерът на Япония Таро Асо, често подлаган на критика заради ексцентричното си поведение, за пореден път демонстрира необичаен подход за решаването на национални проблеми.
Този път политикът посъветва бедняците да не се женят и да не раждат деца, което предизвика бурно негодувание в обществото, предаде „Киодо нюз“.
„Ако нямате пари – по-добре не се женете“, призовава младежта премиерът. По думите му е крайно трудно някой, който няма нито стотинка да предизвиква уважението, особено на партньора си.
Коментарът е бил предизвикан след журналистически въпрос за „късните бракове“ и съответно ниската раждаемост в страната, посочва агенцията.
Опозицията не закъсня и подложи Асо на унищожителна критика, използвайки думите му за ехидни коментари. Лидерът на най-голямата партия в Япония – Демократическата – Катсуя Окада обвини премиера в „неразбиране на реалностите“. „Никой не възприема бедността като липса на избор“, – коментира К. Окада.
С рязка критика излезе и социалдемокрацията. Според левите коментарите на Асо са „напълно безчувствени и прекалено невежи от гледна точка на правата на човека“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *