1.88 милиона американци подали молби за помощи за безработица

Малко под 2 милиона американци са подали молби за помощи за безработица за седмицата приключила на 30-ти май (1.877 милиона). С това броя на безработните през последните 10 седмици вече е трайно над 40 милиона души.

Кризата в САЩ: 42 млн. безработни и огромни загуби

преди 12 часа

Икономистите предвиждаха нови 1.84 милиона американци да са загубили своята работа през посочения период, информира infostock.bg.

В същото време броя на трайно безработните възлезе на 21.5 милиона. Очакванията бяха цифрата да е в размер на 20.05 милиона за седмицата до 23-ти май.

Рекордната безработица в САЩ не можа да помрачи настроението на ...

Състоянието на заетостта в САЩ зае отново централната сцена в четвъртък, когато американското министерство на труда публикува седмичния си доклад за искания за безработни.

Икономистите смятат, че докладът за исковете за безработни за миналата седмица може да е сигнал за повратна точка за безработицата в САЩ.

„Данните за исковете за безработни през последната седмица съдържат повече добри новини, отколкото лоши. Продължаващите трайно безработни за седмицата, приключваща на 16 май, паднаха с 3.9 млн. до 21.052 млн., което доведе до спад в нивото на осигурената безработица до 14.5%, от 17.1% преди“, написаха анализаторите на Barclays в писмо към клиентите им на 29-ти май.

Още близо 4,5 млн. молби за помощи за безработица в САЩ през ...

Седмичният доклад за първоначални искове за безработица идва малко след доклада за частна заетост на ADP и преди дългоочаквания майски доклад за работни места, който трябва да бъде публикуван в петък сутринта.

Докладът на ADP показва, че американската икономика е загубила само 2.76 милиона работни места в частния сектор през май, което бе значително по-малко от прогнозите за 9 милиона загубени работни места през месеца.Молбите за компенсации при безработица в САЩ отчетоха ...

„Докладът за ADP не винаги е надежден предсказател на данните, но предполага, че темпът на загуба на работа се е променил значително между април и май, въпреки че остава значителен спрямо нормите преди COVID-19. Това съобщение до голяма степен съответства на някои други свързани с пазара на труда сигнали“ се казва в бележка на JPMorgan.

Икономистите предвиждат още един исторически спад на заетостта през май, като темповете на съкращения значително надминават наемането. Счита се, че икономиката на САЩ е загубила 8 милиона несемейни заплати, което е намаление спрямо загубата от 20.54 милиона през април, но все още е сериозен резултат. Коефициентът на безработица вероятно ще скочи до близо 20% през месеца, спрямо 14.7% през април.

Безработните в САЩ набъбнаха до над 20 милиона за месец - Новини ...

„В действителност нивото на безработица в сянка, което включва хора, отсъстващи от работа по други причини, е много по-високо“, пише Morgan Stanley в бележка в сряда. „Съществува значителна несигурност доколко високата степен на безработица в сянка може да се дължи на шума от композиция и категоризация. Например някои хора, които са отсъствали от работа по други причини, се считат за заети, но се предполага, че са безработни. Бюрото по статистика на труда би могло да ги категоризира по всяко време, което според нас може да доведе до безработица от 25%.“

Към сряда следобед има 6.42 милиона случая с коронавирус и 381 000 смъртни случая по света, сочат данните на университета Джонс Хопкинс. В САЩ има 1,8 милиона случая и 106 000 смъртни случая.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *