10 начина за контрол на стреса

Контролът на стреса е крайно важен за вашето здраве, щастие и продуктивност. Тези проверени методи ще ви помогнат.

Тялото ни дава знаци, че е под стрес със 7 симптома - delo.bg

Стресът има способността да се прокрадва към нас, когато най-малко очакваме. Как реагирате на него е едната страна на монетата, информира profit.bg.

Тайната на пълната победа е в битката със стреса и по-конкретно – какво точно правите в свободното от работа време.

За да се радване на баланс в живота си и да не ви разболява стресът, използвайте следните правила:

Контролът на стреса е крайно важен за вашето здраве, щастие и продуктивност. Тези проверени методи ще ви помогнат.

Стресът има способността да се прокрадва към нас, когато най-малко очакваме. Как реагирате на него е едната страна на монетата.

Стресът срива имунитета ни! Ето как да го елиминираме | chernomore.bg

Тайната на пълната победа е в битката със стреса и по-конкретно – какво точно правите в свободното от работа време, информира profit.bg.

За да се радване на баланс в живота си и да не ви разболява стресът, използвайте следните правила:

1. Изключвайте се
Това е най-важното правило в този списък. Ако постоянно сте на линия, то вие никога нямате свободно време.

2. Сведете до минимум домашните задължения
Домашните задачи имат склонността да монополизират нашето свободно време. Когато това е факт, ние се лишаваме от възможността да се отпускаме и да размишляваме.

И още по-лошо – домашните задължения ни изморяват не по-малко от работата. Ако посвещавате почивните дни на чистене и подреждане, то вие сте на 7-дневна работна седмица.

3. Спортувайте
Нямате време за тренировки през работната седмица? Имате на разположение 48 часа през уикенда. Само 10 минути допълнителна активност са достатъчни, за да започне тялото да освобождава невротрансмитери, които понижават нивото на стреса.

Упражненията са отличен начин да генерирате нови идеи. Новаторите и други успешни хора знаят, че пребиваването на свеж въздух стимулира творческите способности.

Стрес по време на пандемия - консултация с психолог

4. Преследвайте страстта си
Ако започнете да се занимавате през свободното си време с това, което ви увлича, ще се удивите от резултатите. Това е отличен начин да се спасите от стреса и да отворите ума си за нови мисли. Свирене, четене, писане, рисуване, игра с топка… всички те стимулират нов начин на мислене.

5. Прекарвайте време със семейството си
Ако искате да се отпуснете и да се презаредите, най-доброто, което може да направите, е да прекарате пълноценно време в компанията на своето семейство.

6. Планирайте мини приключения
Купете билети за концерт или спектакъл, резервирайте стая в хотел, който ви вдъхновява. Вместо да тренирате на бягащата пътечка, отправете се на поход в планината. Пробвайте нещо, което никога не сте правили.

7. Събуждайте се в едно и също време през работната седмица и през уикенда
Идеята да се поспи повече през почивните дни привлича мнозина. Единственото, което ще постигнете, е да нарушите циркадния си ритъм. Когато спите повече от обикновеното, се чувствате сънливи и уморени. Уикендът ви се струва кратък и при това напълно безполезен.

10 начина, по които стресът може да осуети тренировъчния ви режим ...

8. Размишлявайте
Ежедневните саморефлексии са мощен инструмент за усъвършенстване. Използвайте почивните дни, за да поразмишлявате върху това как се развива сферата, в която работите, компанията, вашата работа и т.н.

9. Обявете утрото за ваше лично време
Посветете сутрешните часове на свои увлечения или просто на себе си. Запълнете ги с нещо, което ви зарежда и мотивира да продължавате да бъдете в топ форма.

10. Подгответе се за следващата седмица
Почивните дни са отличен момент да планирате предстоящата седмица. Само половин час е достатъчен, за да понижите нивото на стреса в понеделник сутрин и да бъдете по-продуктивни през цялата нова работна седмица.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *