10 000 полета в САЩ бяха анулирани заради снежна буря

 
Училища и правителствени заведения са затворени, като властите предупреждават за потенциално смъртоносни условия. Силни ветрове и смразяващ дъжд превърнаха пътищата в ледени пързалки, повалиха дървета и прекъснаха електропроводи. Прогнозите вещаят опасно ниски температури, силни снеговалежи и масивни преспи.
Предупреждения за зимни бури и леден дъжд бяха издадени за повече от половината от 50-те щата, от Северна Дакота и Колорадо до Ню Мексико през Тексас, Канзас и Мисури до региона на Големите езера и през Пенсилвания до Нова Англия. Очакват се и торнада и гръмотевични бури по южния край на бурята в щатите Луизиана и Мисисипи. Снегът натрупа вече между 15-30 см в части в Оклахома, Тексас, Уискънсин, Минесота и Мисури. В Чикаго бе издадено предупреждение към жителите да не пътуват.
Последните информации сочат, че са анулирани над 10 хиляди полета, много летища са затворени заради снежни бури и ледовит дъжд. Около 20 на сто от американския въздушен трафик е парализиран. Синоптиците не прогнозират скорощна промяна в атмосферните условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *