100 лв. върху заплатата на учителите, които тестват децата в училище

По 100 лв. за месеците ноември и декември 2021 г. ще получат учителите и непедагогическите специалисти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда, съобщиха от МОН.

Искат 10% ръст на заплатите за учители до края на годината - Образование - www.pariteni.bg

За това са се договорили Министерството на образованието и науката, работодателските и синдикалните организации в системата на средното образование. Днес са положени последните подписи под анекс към колективния трудов договор (КТД), който регламентира допълнителното плащане до края на тази година, информира pariteni.bg.

Със същия документ се увеличава с 20 дни размерът на основния платен годишен отпуск за непедагогическите специалисти в детските градини и училищата.

Заместващи учители по време на криза - Новини
Това се прави заради дългите периоди на неприсъствено обучение при висока обща заболяемост или при локално епидемично огнище, през които обслужващият персонал в училищата е в принудителна отпуска.
Част от нея досега беше неплатена.
Учителите, които се ваксинират, имат допълнителни два дни платен отпуск още от лятото. За педагогическия персонал те бяха регламентирани с анекс към КТД от 9 август т.г.
            financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *