102 аварийни екипа на ЧЕЗ дежурят на Нова година

За да подсигури комфорта на своите клиенти, ЧЕЗ няма да извършва планови ремонти, свързани с изключване на електрозахранването, от 8 ч. на 29 декември до 8 ч. на 3 януари 2011 г.
С цел неутрализиране на евентуални проблеми по електроразпределителната мрежа през празничните дни в района на Западна България ще дежурят общо 102 професионални аварийни екипа, 38 от които са локализирани в София. Всеки екип включва двама специалисти, снабдени с високопроходим автомобил, оборудване за отстраняване на аварии и средства за комуникация. На разположение на служителите в столицата са и 2 автовшики и 2 багера.
„Взели сме всички необходими мерки, за да подсигурим спокойствието на нашите клиенти по време на празниците. Надяваме се да не възникнат непредвидени обстоятелства като опити за кражба на съоръжения и най-вече с оглед на метеорологичните условия, въпреки че сме подготвени за реакция и в тежка зимна обстановка. При необходимост можем да мобилизираме още толкова екипи и да подсигурим допълнителна механизация ”, каза Росен Йорданов, директор дирекция „Експлоатация и поддържане”.
Аварийните екипи на ЧЕЗ имат на свое разположение 12 четириколесни АТВ с допълнителни вериги за сняг, 10 моторни шейни и единствена в България универсална, високопроходима машина ПРИНОТ, за всякакви терени и сезони.
Компанията уведомява своите клиенти, че няма да има промени в работното време на центровете за обслужване на клиенти в предпразничните дни.
За допълнителна информация и в случай на възникнали аварии клиентите могат да се свържат с денонощната информационна линия на ЧЕЗ 0700 10 010.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *