120 от блокираните руски туристи в Бургас ще отпътуват с „България ер“

Група от 120 руски туристи ще отпътуват с този полет, след като вчера цял ден бяха блокирани заради неизяснени финансови отношения между туристическата компания „Алма тур“ и авиокомпанията.

Скандалът засегна и туристи, които трябваше да летят на почивка в България. Полет от Петербург за България, който е бил планиран за тази нощ, е бил отложен, а по-късно премахнат от електронното табло. Блокираните туристи са закупили почивка у нас чрез „Алма тур”.
Според представител на фирмата в Петербург, повечето от тях днес са били извозени от други авиокомпании, като десетина души все още чакат на летище Пулково.
В хода на усилията за решаване на проблема предстои среща във Варна на заместник-министъра на икономиката Иво Маринов, който отговаря за туризма, със заместник-председателя на Федералната агенция по туризма на Русия, който пристига днес у нас. Маринов посочи също, че е необходимо да се ангажират повече министерство:
Това, което можем да направим към момента да ги насърчаваме да водят преговори да решат спора и в случая да се ангажират няколко министерства – на външните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и нашето министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
Преговорите продължават между двете фирми и се надявам в най-скоро време, дай боже в рамките на деня, да има решение на проблема.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *