20-годишен удуши млада жена заради дълг от 700 лева

До разкриването на убийството се стигнало, след като вчера около 12 часа в търговищката полиция се обадила млада жена, че 21-годишната й приятелка е в неизвестност от 30 септември.

Криминалистите открили момичето удушено в апартамента й, а по-късно е задържан и убиецът – 20-годишен мъж от Търговище. Той е направил самопризнания пред Пламен Замбев, началник сектор „Криминална полиция“.
Убийството е извършено в малките часове на 30 септември. Момичето е било удушено, а аутопсията установява и кръвонасядания в областта на главата. От полицията посочиха, че убиецът и жертвата имали неуредени финансови отношения. Младежът откраднал преди време от убитата 300 британски лири, (около 680 лева – б.р.) които обещавал да върне. Според комисар Парашкевов във фаталната нощ той отишъл в дома й, за да се разберат за парите. Жертвата е настоявала парите да й бъдат върнати и заплашила длъжника си, че ще уведоми полицията. Това го подтикнало към тежкото престъпление, уточниха от полицията.
Младата жена е била удушена с шал, а жилището било разхвърляно, за да се инсценира грабеж. Убиецът взел със себе си и телефона на убитата, от който отговарял с SMS-и на повикванията на близките й. Момичето живеело само, родителите й са в чужбина. Наглеждали я леля и баба. В деня след убийството младежът се върнал в жилището, подредил го и скрил трупа в ракла. По думите на Парашкевов той е имал намерения да се освободи от тялото.
Задържаният има криминални регистрации и две присъди за кражби от магазин и от автомобили. В момента е изтърпявал пробация, присъдена му преди две години. Предстои повдигане на обвинение в Окръжна прокуратура в Търговище, уточни комисар Парашкевов.
На 29 септември в София столичните полицаи арестуваха 24-годишния Владимир Бошнаков за убийствата на двама негови приятели – 28-годишния Емил Даскалов и година по-младия Явор Иванов. Двамата млади мъже са били застреляни, а след това убиецът е рязал телата им с нож и трион. Бошнаков убил двамата, тъй като им дължал много пари. В неделя Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *