20 млн. евро депозит за приватизацията на БДЖ „Товарни превози“

В целите на приватизацията е записано, че дружеството трябва да запази основния предмет на дейност, да осигури финансов ресурс за железниците и да спомогне за модернизацията на сектора. Инвеститорът трябва да се ангажира със социални и тродовоправни въпроси, с цел да се „гарантира социалния мир“, допълват от Агенцията за приватизация.
В конкурса за придобиването на 100 % от капитала на БДЖ Товарни превози могат да кандидатстват стратегически и финансови инвеститори.
За стратегическия инвеститор е важно поне десет години да осъщствява дейности по железопътни превози, да има нужните сертификати, както и приходи от минимум 400 млн. евро, както и одитирани финансови отчети.
За финансовия инвеститор условията са да има активи или дялови участия в размер на минимум един млрд. евро и собствен капитал от не по-малко от 20 млн. евро за последната финансова година. През последните три години трябва да има одитирани отчети.
Изискване за всички участници в процедурата е да имат право на достъп до класифицирана информация.
При оценяването на конкурсната документация – 70 точки от оценката ще са за предлаганата цена и 30 – за предлаганата инвестиция.
Депозитът за участие в конкурса е 20 млн. евро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *