$200 млрд. инвестиции във възобновяеми източници

Инвестициите във възобновяеми енергийни източници може да се повишат с 23 % през тази година след като правителствените стимули, предимно в САЩ и Европа, активно се насочват към вятърни турбини и слънчеви панели, съобщава Bloomberg.
Разходите по такива проекти може да се увеличат и да достигнат размер между $175 млрд. и $200 млрд. през 2010 г. За сравнение през 2009 г. тези инвестиции са били $162 млрд., отбелязва Bloomberg.
Правителствата в САЩ, Китай и Европа са отделили $184 млрд. за проекти за екологична енергетика, като две трети от тези пари се очаква да бъдат похарчени до 2011 г., сочат експертни данни
През изминалата година Китай измести САЩ от първата позиция на най- голям инвеститор във възобновяеми енергийни проекти. Това се случи за първи път през последните пет години, откакто азиатските страни активно търсят начин да отговорят на увеличилите се потребности от електроенергия, както и да намалят вредните въглеродни емисии.
Великобритания е третия по големина инвеститор по проекти за възобновяеми енергийни източници за миналата година, следвана от Испания, Бразилия, Германия Канада, отбелязва Bloomberg.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *