? 200 000 за къща в квартал на богатите

Новият “Делта хил” при Кладница ще конкурира Бояна и Драгалевци

ПЕРНИК. Ново селище ще приюти столичните паралии и ще конкурира тузарските имения в Бояна и Драгалевци. Между Кладница и Рударци в полите на Витоша усилено се строи от българи и естонци „Делта хил“.

От 100 000 до 200 000 евро ще струват еднофамилните къщи в квартала на богатите. Домовете ще бъдат двуетажни, със застроена жилищна площ от 180 до 300 кв. метра. Големината на дворовете е между 400 и 12 000 квадрата. Ниски зидове ще разделят имотите. Клиентите могат да избират между 12 типа къщи. За тях ще бъдат изградени спортни площадки, 6 магазина, супермаркет, забавачка и ресторант с бар.

До декември трябва да е готова инфраструктурата. Правят се улици с широки зелени тротоари в изоставените досега ниви край Кладница. Изгражда се модерна подземна пречиствателна станция. Заселниците ще плащат задължителна такса за почистване, охрана и общо поддържане на селището между 60 и 100 лева.

Продажбата на къщата започва от септември. Договорени са кредити с две банки на преференциални цени. Нетърпеливи заможни софиянци вече си взеха двайсетина незастроени парцела с право на строеж, плащайки за тях по 40 евро на квадратен метър.

Пернишкият „Ориндж Каунти“ трябва да е готов до 2010 година и да приеме първите си заселници. Проектът се изпълнява от българската „Делтастрой“, зад която стоят естонска фирма и естонска банка.

Анна Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *